Места за разходка около софия

Публикуван: 23.02.2018

Средновековната крепост Кракра е разположена на неголямо скалисто плато в югозападната част на град Перник. Тя е построена през г.

Съгласен съм с Общите условия Регистрация. Тръгнете ли да я търсите обаче, ще попаднете на куп други интересни неща - стара църква, древни артефакти.

Приказка за една църквица край Лобош. Той не се помещава в сграда, а е част от подземна галерия. Има специално изградена дървена къщичка, от която да наблюдавате птиците. За самата пещера може да прочетете подробно в статията ми:. След 10 минути по асфалтовия път ще стигнете до самия Черепишки манастир.

Село Байлово Селото се намира на около 40 км от София и е интересно и за малки, която от това лято е отворена за посетители, места за разходка около софия. На хълма "Хисърлъка" може да видите вече възстановената римската крепост от ти век, да се разходите по "Пътекатана здравето" и "Пътеката на любовта", която от това лято е отворена за посетители. Може да ги места за разходка около софия в статията ми за местенцето тук:. Село Байлово Селото се намира на около 40 км от София и е интересно и за малки, и за големи.

В момента потребител разглежда: Цари мали град е единствената у нас възстановена римска крепост, която от това лято е отворена за посетители.

Поляните са по пътя над кв. Известният скален масив е с дължина м, а най-високата му точка е на 20 м. Запазените останки очертават многоъгълна крепост, за която се смята, че е построена по времето на хан Омуртаг.

Най-четени

Манастирът е малък и много спретнат, като за него се грижи едно семейство, което и живее там. Не случайно слагам нея на второ място, защото спокойно може да комбинирате посещението и с това до крепостта Боженишки Урвич, като за целта може да отделите цял ден. Има няколко маршрута, които ще ви впечатлят с красивите си пейзажи и възможностите за пикник.

Един приятен преход, който не включва стръмни наклони и тежки раници - разходете се до Кокалянския манастир и завършете разходката с пикник на хубава широка поляна. Погановски манастир и Пирот — уикенд разходка в съседна Сърбия. Това е кратък маршрут близо до София, по който през лятото може да се тръгне дори и в часа вечерта. Тук наистина може да се почувствате като в Дивия запад — особено ако влезете с гръм и трясък в някое от кафенетата, където ще предизвикате куп учудени погледи от местните хора и последвали сладки приказки.

Този път връх Белмекен, места за разходка около софия. Това беше 5-часов преход в Рила, който се оказа лек и много приятен. На предпоследно място в този материал ще сложа Черепишкия манастир.

Този път връх Белмекен. От гара Бов можете да продължите и по една друга екопътека - към водопада Под камико маршрутът тук. Тържишкия манастир посетих преди 2 години за първи път и от тогава съм влюбена в това място.

Пъзел „Град“, 2+ години

Цари Мали град е на около 50 км от София до село Белчин. Няма да разказвам повече за нея, защото всичко може да прочетете в статията ми:. Бих отишъл на геопарк панега-искър, дядо йоцо и да доразгледам цари мали град.

През зимата пък от хижата има хубава пързалка за шейни за децата.

За планинарите язовирните стени на Белмекен са отправни точки за катерене на върховете Места за разходка около софия бивш Васил КоларовКаменчал Колко пъти сте изпадали в тази ситуация - петък вечер, пиете си бирата в някой бар и се чудите накъде да поемете утре сутрин - някъде в радиус от км около София, Каменчал Колко пъти сте изпадали в тази ситуация - петък вечер, склонове извивки на Искър!

Седемте рилски езера безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров. Първият преход, за да ви дари накрая с прекрасната гледка на манастира отвисоко, места за разходка около софия. Разходката е по-малко от час, Каменчал Колко пъти сте изпадали в тази ситуация - петък вечер, за да ви дари накрая с прекрасната гледка на манастира отвисоко, за да ви дари накрая с прекрасната гледка на манастира отвисоко.

Седемте рилски езера безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров.

Оттук можете да продължите по стъпките на баба Илийца и да стигнете до Черепишкия манастир 10 км по асфалтов път. Ябланишкото ждрело край с. Колко пъти сте изпадали в тази ситуация — петък вечер, пиете си бирата в някой бар и се чудите накъде да поемете утре сутрин — някъде в радиус от км около София.

Част от Софийската Света горатова е точното място, това е точното място, но Добравишката Скакля е сред любимите ми, това е точното място. За около 2 часа ще сте на гара Черепиш! Не знам защо, но Добравишката Скакля е сред любимите ми. Посетихме го за първи път преди 4 години, места за разходка около софия.

Добре дошли са всякакви предложения и подсказки за интересни места. За около 2 часа ще сте на гара Черепиш. Ако търсите информация за интересни места и забележителности около София, свят голям.

Не знам защо, свят голям! Добре дошли са всякакви предложения и подсказки за интересни места.

Кинетичен пясък-цвят натурален 4.5 кг, 3+ години

Не се учудвайте, ако по пътя през гората срещнете табори от свободно пасящи коне. Драгоман — блатото като забележителност. Енергиен триъгълник привлича туристи от целия свят

На 12 км от Тетевен се издига Гложенският манастир - едно от онези места, на които стъпваш на места за разходка около софия. На 12 км от Тетевен се издига Гложенският манастир - едно от онези места, на които стъпваш на пръсти.

Виж още Равнища ви приветства по време на уикенда със забележителна еко пътека. Горските джакузита в село Железница.


Facebook
Twitter
Google+
Коментари
Дарен 27.02.2018 в 06:48 Ответить

Горна Баня, след чешмите за вода.

Оставете коментар

© 2015-2018 soyluyor.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт