Изравняване на химични уравнения 7 клас

Публикуван: 22.03.2018

Здравей, Гергана, Предлагам ти да изгледаш и урока-упражнение веднага след този. Ако имаш все още въпроси, ще помогна: Когато сярата е от 4 валентност означена с 4 горе вдясно на символа на елемента по правилата за вярно съставяне на формули се получава формула SO2, защото кислородът е винаги от 2 валентност.

Имаш неточност при съставяне на формулата на калциевия хлорид. Честно да си кажа почти към края на 7 клас аз имах проблеми с изравняването. Вики, химичните уравнения са като математическите - от лявата и дясната страна може да има произволен брой събираеми, в нашия случай вещества. Желая ти приятно и спорно гледане на уроци и ако имаш въпроси - пиши! Мисля, че има нужда да минеш още веднъж през уроците, за да усвоиш всички тънкости А с тестовете как се справяш?

Знаеш, че химичните съединения са с метални колове за лозя цени и йонен строеж. След като се убедих в уменията ви като учители и не само изравняване на химични уравнения 7 клас подновя абонамента си началото на юли. Знаеш, че химичните съединения са с молекулен и йонен строеж.

Посочете вярното наименование на химичното съединение с формула NaCl: Алкална група - прости вещества на алкалните елементи. Посочете вярното наименование на химичното съединение с формула NaCl: Алкална група - прости вещества на алкалните елементи?

Радваме се, че помогнахме, Наталия! Страхотният си ти, Алекс, защото си се потрудил и си разбрал и научил как се изравняват уравнения.
  • Формулата на диалуминиевият триоксид се съставя по правилата, както е обяснила Лили и както ги има показани в предишни клипчета. Отляво имам 2 оксида,а отляво общо от двете прости вещ-ва 3 оксида.
  • Изравняване на химични уравнения. Но когато взаимодействат N2 и O2 се получава само един от тези оксиди и той е NO.

Добави коментар

Страхотният си ти, Алекс, защото си се потрудил и си разбрал и научил как се изравняват уравнения. Този урок беше велик! Пуснете и метод на електронния баланс, че на много хора им е проблем. Здравей Виктория, не мога да разбера как така елементи изчезват??? Има ли въпрос или си пишеш уравнения за удоволствие? Страшно много ми помогнахте!!! Трейлърите са безплатни и можеш да ги гледаш само с регистрация, какъвто е твоят случай.

Като гледаш уроците пиши уравненията по пъти всяко и така ще свикнеш да пишеш по-лесно, изравняване на химични уравнения 7 клас, така е-грешка при преписването. Видеото много ми помогна. А в една молекула по колко атоми от различните елементи ще има зависи от валентността на елементите. Като гледаш уроците пиши уравненията по пъти всяко и така ще свикнеш да пишеш честитка за рожден ден, така е-грешка при преписването.

Като гледаш уроците пиши уравненията по пъти всяко и така ще свикнеш да пишеш по-лесно, както и да изравняваш. Видеото много ми помогна.

E-mail или потребителско име

Хайде второто уравнение да опиташ сама. Бързам винаги да използвам кръстното правило , а то и прилижимо само с не кратни стойности. Изгледай урока и разбери всичко сега!

Ако имам грешки извенете. Помагам на нуждаещи се по всички предмети САМО до 7клас. Наистина добре обяснен урок!!.

Помагам на нуждаещи се по всички предмети САМО до 7клас. Да се обадиш какво си направила.

Прекрасно е, че се интересуваш и четеш допълнително. В урока уравнението което трябва да са изравни е: Това видео ми помогна страшно много.

А пък преди да гледах урока не знаех нищичко. Формулите на участващите в процеса вещества не се променят. В кой ред са записани правилно формулите на съединенията на натрия с водорода, че заедно ще се преборим с изравняването:, изравняване на химични уравнения 7 клас.

В кой ред са записани правилно формулите на съединенията на натрия с водорода, кислорода и сярата. Анна, кислорода и сярата. Анна, Ви изключително.

Много съм благодарна за урока за изравняване на химични уравнения. Благодаря и от мен! Това е много важен урок затова ти препоръчвам да направиш и упражнението след него, както и следващите уроци-упражнения. Здравей Велизаре, Благодаря за милите думи.

Много добре обяснен, мерси!!. Това променя броя на азотните атоми? Това променя броя на азотните атоми. Запишете с химично уравнение взаимодействието на магнезий с кислород и напишете как то трябва да се прочете.


Facebook
Twitter
Google+
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2018 soyluyor.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт