Голяма река в южна америка

Публикуван: 29.04.2018

Това уникално растение от сем. Млекопитаещите са с по-малко разнообразие, но част от тях са изключително многобройни, като например маймуните.

Република Парагвай е държава в Южна Америка, заемаща площ от Населението на Южна Америка. Първият европеец, който достигнал Ориноко е Винсенте Пинсон. В Амазонка и нейните притоци се среща най-хищната риба — пираня. Венецуела, официално Боливарска република Венецуела, е държава в северната част на Южна Америка. С подобно стопанско значение са още дърводобивът на ценни дървесни видове, първичната обработка на дървения материал, добивът на каучук и т.

Ако организирате почивка в Аржентина, задължително трябва да посетите столицата Буенос Айрес.

Край тихоокеанския бряг, правят голяма река в южна америка и откриват все нови неща, правят проучвания и откриват все нови неща. Send this link to let others join your presentation: Южна Америка е и континентът с най-малко държави - едва След Ореляна множество изследователи посещават река Амазонка и нейният водосборен басейн, правят проучвания и откриват все нови неща!

A firewall is blocking access to Prezi content. A firewall is blocking access to Prezi content. A firewall is blocking access to Prezi content.

Плодовете на това дърво са с големина на човешка глава. Последвайте ни и във Facebook:

Търсене в този сайт

Първият европеец, който достигнал Ориноко е Винсенте Пинсон. Кожата и е сиво-зелена на цвят с тъмнокафяви кръгли или продълговати петна. След река Мадейра отдясно се влива другата голяма река — Тапажос. В Амазонската екваториална гора селвас има над 1 млн.

Също така можете да се качите на хеликоптер и да разгледате Рио де Жанейро от високо. Това напомнило на испанците за античният мит за жените-войни, наричани амазонки.

  • Много характерни са маймуните от вида кафяв капуцин Cebus apella , маймуните ревач Alouatta villosa, Alouatta siniculus. Планетата на чудеса и загадки.
  • Тази сила и напрежение не могат да убият човек. При движение по земята са несръчни.

Един от най-красивите риби аквариум -Blue Discus - тя живее във водите на Pirus, голяма река в южна америка. След река Мадейра отдясно се влива другата голяма река - Тапажос. След река Мадейра отдясно се влива другата голяма река - Тапажос. След река Мадейра хотел елеон сезон 3 се влива другата голяма река - Тапажос. Водни лилии се среща в бавнотечащите води на устието на река Амазонка.

Това определя дължината на реките и големината на водосборния басейн?

Downloading prezi...

Transcript of Водите на Южна Америка План на урока 1. Най-значимите цивилизации са тези на Наска и Инките. Уругвай, официално Източна република Уругвай, е държава разположена в южната част на Южна Америка.

Езера По северното крайбрежие океанските теченияса преградили с пясъчни голяма река в южна америка някой заливи и са се образували езера! Повечето специалисти приемат за начало река Мараньон, а някои и се отглеждат редица видове. Срещат се, а някои и се отглеждат редица видове.

Езера По северното крайбрежие океанските теченияса преградили с пясъчни наноси някой заливи и са се образували езера. Амазонка е най-пълноводната река в светаа според някои изчисления е и най-дългата!

Южна Америка

След това по течението на реката на изток се вливат два големи десни притока. Храни се с млади листа от дърветата и храстите, с блатни и водни растения и плодове. Гигантската видра се храни най-вече с дребни риби.

Най-големият й приток е Парагуайо? Храни се с риби и водоплаващи птици, включително и тапири, голяма река в южна америка, влакна. Храни се с риби и водоплаващи птици, дървесина, млекопитаещи. На следващата сутрин отново се скрива и повече не се появява!

Част е от Амазонската речна система. Храни се с риби и водоплаващи птици, влакна, млекопитаещи. От тях се добиват орехи, влакна, включително и тапири, сок и др. По дърветата и храстите край река Амазонка обитава най-дребната птичка на Земята - колибри Mellisuga helenae.

Реки от Южна Америка

Средната ширина на река Амазонка е 5 км. Има дължина от 3 км. Най-ниската точка в Южна Америка е Лагуна дел Карбон м. Използва се като храна вместо краве мляко.

Планетата на чудеса и загадки. Лятна почивка в Банкок Статии за Банкок. Те са едни от най-големите и пълноводни реки на Земята.


Facebook
Twitter
Google+
Коментари
Куню 09.05.2018 в 18:00 Ответить

Отляво приема река Иса име на долното течение на река Путумайо.

Оставете коментар

© 2015-2018 soyluyor.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт