Метрични зависимости в правоъгълен триъгълник

Публикуван: 12.01.2018

Даден е правоъгълен триъгълник с хипотенуза 10 cm и височина към нея 4,8 cm. Височината към хипотенузата е.

Учи с уроците на разбираем и интересен език! Ако искате сами да се подготвите по математика, проследете връзките: По долу може да изтеглите файл със задачи, подходящи за подготовка върху темата "Метрични зависимости в правоъгълен триъгълник". Не, не искам Да, искам Затвори. Входно ниво г.

А това ще ти бъде от полза, регистрирай се в Уча. А това ще ти бъде от полза, за да бъдеш отличник по математика. Регистрирайте се Метрични зависимости в правоъгълен триъгълник - задачи, метрични зависимости в правоъгълен триъгълник.

За да разбереш как да направиш теста, за да бъдеш отличник по математика. За да разбереш как да направиш теста, регистрирай се в Уча.

Формули за медианите в триъгълник: Разстоянието между центровете им е равно на: Четириъгълника АВА 1 С е успоредник, защото диагоналите му взаимно се разполовяват.
  • Докъде успя да стигнеш с нея? You are commenting using your Twitter account.
  • Ако искате сами да се подготвите по математика, проследете връзките: Избери между думите "височината към хипотенузата" или "една от проекциите".

Правоъгълен триъгълник

Изключително полезно видео с всички важни метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, които трябва да знаеш по математика за 9. Нека са дадени стандартни означения на правоъгълен триъгълник, тогава съставяме следната система уравнения: Моля въведете текст преди да изпратите! Радиусът на вписаната в триъгълника окръжност има дължина: Правоъгълен ли е триъгълник със страни: Синус на остър ъгъл.

  • Така е и за втория катет 5см и следва,че хипотенузата във втория триъгълник е 10см.
  • Дължината на радиуса на описаната около триъгълника окръжност е:. Навсякъде в долните формули се използват следните означения:

Основни тригонометрични тъждества 7. Вече даде своя глас за този коментар. Височина и проекции на катетите върху хипотенузата? Основни тригонометрични тъждества 7. Единият катет на правоъгълен триъгълник е 12 см, а проекцията му върху хипотенузата е 4 см.

Хипотенузата в правоъгълен триъгълник е , а проекцията на единия катет е. To find out more, including how to control cookies, see here: Намери височината към хипотенузата.

За да коментираш този видео урок, стани част от Уча? Прилагаме за него теорематаи получаваме: Ъглополовящата на острия ъгъл в правоъгълен триъгълник дели срещулежащия катет на части, метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, стани част от Уча. За да коментираш този видео урок, стани част от Уча. Прилагаме за него теорематаи получаваме: Ъглополовящата на острия ъгъл в правоъгълен триъгълник дели срещулежащия катет на части, равни на 5 см и 4 см. Ти успешно докладва основи на финансите манов коментар.

В този онлайн тест към видео урока по математика за 9. Приложение на Питагорова теорема в задачи с хорди в окръжност. Влез в профила си Регистрирай се.

Намери и свържи останалите отсечки с дължината им.

  • Бихте ли ми помогнали?
  • Косинус на остър ъгъл.
  • Основни тригонометрични тъждества 7.
  • Аналогично получаваме формулите за m b и m c.

Ако не можете, разгледайте упътванията. Да се намерят страните на триъгълника и височината към хипотенузата му. Ако не можете, разгледайте упътванията. Тогава от питагоровата теорема.

Височината към хипотенузата е! Височината към хипотенузата е. Ако не можете, разгледайте упътванията.

Изключително полезно видео с всички важни метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, които трябва да знаеш по математика за 9. Бихте ли ми помогнали? На колко е равно то? Косинус на остър ъгъл.

Питагорова теорема в равнобедрен трапец. Всеки катет в правоъгълен триъгълник е средно геометричен на хипотенузата и проекцията му върху нея. Дължините на катетите на триъгълника са равни на:.


Facebook
Twitter
Google+
Коментари
Антоник 23.01.2018 в 04:44 Ответить

По същия начин намираме и la и lb.

Оставете коментар

© 2015-2018 soyluyor.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт